אפשר לקרוא לספר גם  בשם "זן ואומנות החקלאות" או "ספר ירוק קטן", הוא מהווה בעצם את המניפסט של מאסאנובו פוקואוקה על חקלאות, אכילה וגבולות הידע האנושי מהווים אתגר רדיקלי למערכות הגלובליות עליהן אנו מסתמכים עבור האוכל שלנו. יחד עם זאת, זהו זיכרון רוחני של אדם ששיטת טיפוח האדמה החדשנית שלו משקפת אמונה עמוקה בשלמות ובאיזון של עולם הטבע.


וונדל ברי כותב בהקדמתו, הספר "בעל ערך עבורנו כי הוא מעשי ופילוסופי בעת ובעונה אחת. זהו ספר מעורר השראה, הכרחי על חקלאות כי הוא אינו עוסק רק בחקלאות".


פוקואוקה, שעבר הכשרה כמדען, דחה הן עסק חקלאי מודרני והן מאות שנים של פרקטיקה חקלאית, והחליט במקום זאת שצורות הטיפוח הטובות ביותר הן אלו המשקפות את חוקי הטבע עצמו. במהלך שלושת העשורים הבאים הוא שכלל את הטכניקה המכונה "לא לעשות כלום" שלו: שיטות היגיון, בר קיימא, שכולן מבטלות את השימוש בחומרי הדברה, דשן, עיבוד אדמה, ואולי בעיקר, מאמץ בזבזני.


כל אחד ואחת בין עוסקים בגינון גרילה או מטבח, מסורים לאוכל איטי או פשוט מחפשים לחיות חיים בריאים יותר, ימצאו בספר הזה משהו – ואולי אפילו יתרגשו להתחיל מהפכה משלהם.ן.


לרכישה בלינק