פרופ' אבי פרבולוצקי הוא חוקר במחלקה למשאבי טבע במִנהל המחקר החקלאי – מכון וולקני. מהחלוצים של המחקר היישומי האגרו-אקולוגי בישראל.

המהפכה הירוקה בחקלאות עזרה באספקת מזון לאוכלוסיית העולם שהלכה וגדלה בקצב מואץ ב-70 השנים האחרונות. מחיר ההצלחה היה, לא אחת, פגיעות שונות בסביבה ובטבע.


מזה כשני עשורים, מתנהל דיון במסגרות שונות, אקדמיות ואחרות, כיצד ניתן להמשיך לייצר תוצרת חקלאית בכמות ובאיכות הנדרשות על-ידי אוכלוסיית העולם תוך הקטנת הבעיות הסביבתיות. זו למעשה מטרתה של האגרו-אקולוגיה.


לרצון הזה שותפים חקלאים רבים, אנשי מחקר והדרכה, גורמי ממשל שונים והציבור הרחב. ועדיין שינוי חשוב זה לא קורה. ספר זה דן באפשרויות המעשיות להחליף פעולות של החקלאות הקונבנציונלית בפרקטיקות אגרו-אקולוגיות; מביא ממצאים מהעולם ומישראל; משלב מבט מקצועי-מחקרי עם ממדים נוספים – נקודת המבט של החקלאי ושל המערכת האדמיניסטרטיבית- המלווה את החקלאות.


הספר נשען על עשרות מיזמים של תוכנית נקודת ח"ן, ועל הניסיון המצטבר של האגף לאגרו-אקולוגיה של משרד החקלאות.


ספר עיון מרתק שמביא מבט מעשי עדכני על אגרו-אקולוגיה בעולם ובישראל.

את הספר ניתן להוריד בחינם, יחד עם עוד המון חומר בנושא חקלאות וסביבה

להורדת הPDF בלינק  ללא עלות!